Denne nettsiden drives av selvstendig Herbalife Nutrition Medlem: Geirr Carlsen, Tlf: +47 92267000, Epost: geirr@myhnutrition.no, Sorgenfriveien 9, 7031 Trondheim

Syv tips for å gå ned i vekt

Sunn mat

Å gå ned noen kilo er et mål for mange, enten det er av helsemessige årsaker eller for å føle seg bedre. Vi har satt sammen syv tips som hjelper deg på veien mot vekttap. Finn ut hvilke råd som passer best for deg.


1 Reduser sukkerinntaket

Sukkerholdige matvarer inneholder ofte mange kalorier og lite næringstoffer. Reduser derfor inntaket av søtsaker, sukkerholdige drikker og hurtigmat.


2 Spis nok proteiner

Protein er makronæringsstoffet som holder oss mett lenge, og som hjelper kroppen med å holde et stabilt blodsukker. Alle dine måltider bør inneholde en god proteinkilde. Nok proteiner er viktig uavhengig om du skal opp eller ned i vekt. 


3 Øk aktivitetsnivået 

Fysisk aktivitet kan hjelpe deg å forbrenne flere kalorier som igjen vil føre til vektnedgang. Det kan innebære noe så enkelt som å gå eller sykle en tur, eller å velge trappen fremfor heisen. En økning i aktivitetsnivået kan dessuten ha en positiv effekt på den mentale helsen.


4 Spis grønt

Spis masse, masse grønnsaker! Supplerer med rene fisk- og kjøttprodukter og begrens inntaket av ultraprosessert mat. Rene produkter er rike på proteiner og næringsstoffer, og inneholder færre kalorier enn prosesserte matvarer.

5 Skaff deg en motivasjonsfaktor

Forskning viser at enkle grep som en treningsapp eller andre verktøy med målbare resultater kan gjøre det morsommere å trene og spise sunt. Hvis du for eksempel har satt deg et mål om å nå 10 000 skritt, vil du kanskje være motivert for å gå en ekstra tur for å nå det målet. 

Skaff deg en treningsklokke, eller last ned en app som gir deg utfordringer du kan løse for å få poeng eller belønninger.


6  Få hjelp på veien

En livsstilsendring kan være en krevende og vanskelig prosess. Det kan være smart og be om hjelp og støtte fra noen som har erfaring med livsstilsendringer. En livsstilsendring tar tid, det er ikke en diett eller en quick fix. Invester i deg selv. 

7 Finn en god balanse 

Det er viktig å finne en livsstil som fungerer for deg. Hvis du går for hardt ut eller setter urealistiske mål, vil det være vanskelig å opprettholde livsstilen. En streng diett fungerer bare i perioden du går på dietten, så finn løsninger du kan leve med over tid.

inigo-de-la-maza-s285sDw5Ikc-unsplash_800x533

 

Ønsker du kostholdsveiledning? Ta kontakt med oss i dag

 
 

Lisa

Related posts

Search Skeptisk til pulver?
Hva er en måltidserstatter? Search