5 tips som gjør livsstilsendringen litt enklere

Group 5 (8)

 Lisa - 14. des. 2021 - 1 min lesing

Har du bestemt deg for å gjøre en endring? Fantastisk bra! La oss se på noen do's and dont's ved det å gjøre en livsstilsendring. Slik at du kan være bevisst de klassiske fallgruvene. 
pexels-andres-ayrton-6551415 1

Det finnes ikke nei-mat og ja-mat.

Vit at ingen matvarer gjør det tykk, det handler alltid om mengde. Skal du ned i vekt handler det om kalorier inn vs. Kalorier ut. Du kan for eksempel spise sjokolade hver dag og fortsatt gå ned i vekt, men hvor optimalt det er er en annen sak.

Sørg for å holde et stabilt blodsukker, drikke nok vann og sove nok hver dag.

Alle disse elementene er med på å støtte den endringen du ønsker å gjøre i form av at det gir bedre impulskontroll, hjelper deg å holde fokus og gir deg energi.

Unngå "alt eller ingenting" tankegangen.

Det kan være motiverende å gå all inn når man først skal gjøre en endring, men det vil ikke være bærekraftig over tid. Så lenge man tar gode valg 80% av tiden så er det mer enn nok rom for 20% halvveis gode valg.

Du vil ikke være motivert hver dag, derfor kan du heller ikke være avhengig av motivasjon for å nå målet ditt.
 
Motivasjonen vil variere enten det gjelder kosthold, trening eller andre ting og da er du nødt til å likevel vise viljestyrke og gjennomføringsevne.
 

Finn ditt HVORFOR.

Hvorfor ønsker du å gjøre en endring? Når du først finner ditt hvorfor blir veien til målet mye kortere. Et hvorfor kan for eksempel være å spise sunt og være aktiv slik at man har energi og overskudd til å være til stede med barna.

Screenshot 2023-03-29 at 11.17 1