Hva er et balansert kosthold?

Group 5 (8)

 Lisa - 14. des. 2021 - 2 min lesing

Et balansert kosthold er et kosthold hvor man over tid tilfører kroppen en riktig mengde energi og næringsstoffer, slik at man opprettholder en normal kroppsfunksjon. Kosthold og ernæring er derfor avgjørende for helsen vår. Et dårlig balansert kosthold, med mye næringsfattig mat, øker risikoen for en rekke sykdommer og helseproblemer. Ikke minst gjelder dette overvekt, hjerte- og karsykdommer og diabetes type 2.
pexels-anete-lusina-6331154 1

Spiser du balanserte måltider hver dag?

Å spise et balansert måltid betyr at måltidet er satt sammen på en optimal måte med riktig mengde proteiner, karbohydrater, fett, vitaminer, mineraler og fiber. Når måltidet et balansert og optimalt satt sammen fører dette til at du får et stabilt blodsukker etter måltidet og du får tilført kroppen den næringen den trenger.

Enkelt å få til?

Har man mye kunnskap om mat og tid til å tenke gjennom/planlegge alle måltider i løpet av en dag så er ikke dette veldig vanskelig å få til. Men det kan for mange være utfordrende fordi de fleste av oss lever i en hektisk hverdag hvor man ofte tyr til kjappe løsninger i farta og ikke rekker å planlegge optimale måltider hver eneste dag.

Herbalife Nutrition er det er stort team av ernæringseksperter, forskere og leger som har utviklet ernæringsprodukter på bakgrunn av dette - nettopp at folk flest ikke har tid/kunnskap til å sette sammen optimale måltider til enhver tid selv. Supplementene gjør det veldig enkelt for oss forbrukere fordi vi kun trenger å blande produktene i vann eller melk og få det i oss. Måltidene er ferdig tenkte for oss med tanke på balanse av proteiner, karbohydrater, fett, vitaminer, mineraler og fiber.

sara-cervera-ohnRXPYXDEE-unsplash 1
pexels-loren-castillo-9213868 1

Veldig mange opplever fantastiske effekter når de begynner å spise riktig, variert og balansert over tid. Effekter som mer energi og overskudd, vektkontroll, stabilt blodsukker og humørkontroll, bedre treningsresultater, friskere hud mm. Enkelheten med dette og den nydelige smaken på produktene gjør dette veldig gjennomførbart over tid.

Har du lyst til å teste et balansert måltid til frokost i 21 dager og se hva det kan utgjøre for deg?