4 gode grunner til å spise mer protein

Group 5 (8)

 Lisa - 30. juni. 2022 - 2 min lesing

Oppdatert 2. jan

Proteiner er en viktig del av et sunt og balansert kosthold. Her får du 4 gode grunner til å øke proteininntaket dersom du ikke spiser nok fra før. Vet du ikke ditt behov? Multipliser din kroppsvekt med 1,5-2 g proteiner. 
pexels-karolina-grabowska-4033329 1

1. Proteiner holder deg mett lengre

Proteiner gir den høyeste metthetsfølelsen per kalori sammenlignet med de to andre mikronæringsstoffene karbohydrat og fett. Skal du redusere kaloriinntaket kan det derfor være gunstig å øke proteinmengden for å holde deg mett lengre til tross for et lavere kaloriinntak.
 
 2. Protein hjelper til med å stabilisere blodsukkeret
 

Et stabilt blodsukker gjør hverdagen mye enklere. Du holder et stabilt humør gjennom dagen, holder konsentrasjonen oppe, holder deg mett og kroppen spiler på lag. Spiser du balanserte måltider med nok proteiner, karbohydrater og fett så vil du oppleve et stabilt blodsukker. Proteinet i måltidet sørger for å holde blodsukret mest mulig stabilt etter du har spist, slik at kroppen slipper å justere blodsukret selv med hormonet insulin.

3. Protein er byggeklosser for musklene

Tilstrekkelig med protein er essensielt for å beholde og bygge muskelmasse. Spiser du i et kaloriunderskudd for å gå ned i vekt er det ekstra viktig at du spiser nok proteiner utsetter kroppen for styrketrening slik at kroppen ikke kvitter seg med muskelmassen din, men med fett. Spiser kroppen av muskelmassen vil hvileforbrenningen gå ned og kroppen lagrer dermed mer fett.
 

4. Protein har det største termiske effekten

Dette betyr at når du spiser en proteinkilde så bruker kroppen rundt 35-30% av kaloriene fra proteinkilden til å fordøye proteinet i forhold til karbohydrater (6-8%) og fett (2-3%).

pexels-malidate-van-769289 1
pexels-antoni-shkraba-4397266 1

Synes du det er vanskelig å få i deg nok proteiner?

Våre produkter gjør det enkelt å øke inntaket av protein. Vi har både proteinrike måltider, mellommåltider og snacks som smaker fantastisk godt og som tilfører kroppen godt med proteiner og næringsstoffer gjennom dagen. Sjekk ut våre produkter i vår nettbutikk, eller send oss en melding for et uforpliktende tilbud.